Geplaatst

Gruwelijke discriminatie gemeente Tilburg

Walgelijk, misdadig. Wat een vuile, smerige discriminatie! Hier moet een hele grote, criminele organisatie achter zitten, dacht ik. Maar nee, de dader blijkt de gemeente Tilburg!

Keien gaan naar Auberge du Bonheur", zo stond de afgelopen week weer in de krant. Als je reclame wilt voor je bedrijf, dan pleur je in Tilburg gewoon een paar stenen neer.
De gemeente laat die stenen gewoon liggen, tolereert ze zelfs wekenlang in een park.
Nu was het nog weer voorpaginanieuws dat die stenen verhuisden naar Auberge du Bonheur! En als je dan bedenkt wat diezelfde media verzwegen aan échte nieuwsfeiten vlak bij die Auberge du Bonheur!

Daar werd op 27 april (de dag dat de Lindeboom werd gekapt) Tilburg midden in de Oude Warande feestelijk verrast met twee nieuwe boompjes.  De ene op de plek waar een 150 jaar oude voorganger ineens om zeep werd geholpen, de andere op de plek die met een boom al staat aangegeven op de oudste kaart uit 1760. Twee boompjes in een bos. Voor wie zouden die boompjes ‘stenen des aanstoots’ kunnen zijn?

Toch werden deze blijken van historisch besef meteen na ontdekking onmiddellijk verwijderd en afgevoerd. De charismatische burgers die hier uiteindelijk zelf de gemeentelijke verantwoordelijkheid op zich namen werden niet beloond, maar bestraft met onmiddellijke verwijdering van hun betekenisvolle geschenk aan de gemeenschap! En inmiddels weten we wie de dader is. De gemeente zelf nota bene!!! Op dezelfde dag dat de gemeente de zo verrassende "jonge Linde" van de Heuvel meteen afvoerde naar zijn vernietigingsplek werd dit jaar het feestje rond een jonge linde in de Warande meteen verstoord . L’ histoire se repète. En hoe ver gaat deze gruwelijke discriminatie? Midden in de Warande kwam in 1994 een bord met Moderne Industriestadreclame dat daar jaren mocht blijven staan. En daarop was nota bene het middelpunt van de Warande oorspronkelijk geen boom, maar zogenaamd een "jachtpavilon". Uit de duim gezogen historie ter meerdere promotie van steen en beton! Complete ontkenning van de boom die op oude kaarten duidelijk staat aangegeven, de boom van waaruit de toenmalige "Heer van Tilburg en Goirle" twee speciale zichtlanen had: de ene georiënteerd op de toenmalige gebodenlinde van Tilburg, de andere op de gebodenlinde van Goirle (zie ook ‘Tilburg en zijn Oude Warande’).

Ja, ten tijde van die krankzinnige discriminatie ‘Moderne Industriestad" werden midden in de Warande acht stenen zuilen geplaatst! En die blokken steen staan daar nu nóg! Die stenen worden daar al bijna vijftien jaar getolereerd, terwijl die twee boompjes nog geen dág mochten blijven staan! Alsof niet bomen maar stenen menselijk leven op deze planeet hebben mogelijk gemaakt.

Wat bezielt deze gemeente? Op de Heuvel wordt straks niet eens de authentieke doorgroei van de oude Lindeboom teruggeplant. "Te gevoelig voor vandalen", zo liet een ambtenaar weten. Inderdaad: te gevoelig voor de vandalistische gemeente Tilburg zelf, zo begrijpen we nu. Te vandalismegevoelig voor de gemeente "T" met de discriminerende campagne ‘T in plaats van Til (Tilia/Lindeboom)’! Het Lindefonds heeft de schadeclaim van 200.000 euro vanwege schade door die krankzinnige campagne (zie schadeclaim Lindefonds) inmiddels nog weer verhoogd.

En wat is er met die Warandeboompjes gebeurd, waar zijn ze gebleven? Stenen worden verplant, maar boompjes onmiddellijk vermalen en vergruisd? Het is nu wel genoeg geweest met deze gruwelijke discriminatie, T-idioterie en campagnekrankzinnigheid. De gemeente plant de boompjes weer terug en komt met excuses en schadevergoeding naar het Lindefonds. Zo niet dan ga ik ook ergens ongevraagd stenen deponeren. En als dat niet helpt, bushokjes bezetten, in geldstaking, hongerstaking enzovoort (zie ook ‘Financiën, wonen in een bushokje’). De maat is vol. Om te beginnen ga ik hier eerst in schrijfstaking.   

Reacties

2 reacties op “Gruwelijke discriminatie gemeente Tilburg”

  1. repelsteeltje avatar
    repelsteeltje

    Niet doen Henk, dit bericht kreeg ik door via Google….dus dan sta je echt in het middelpunt met je artikel…blijf maar schrijven, dat lijkt me beter!

  2. arjen avatar
    arjen

    @ Henk Kuiper: Om te beginnen ga ik hier eerst in schrijfstaking.

    DAT MOET JE DUS VOORAL NOOIT DOEN! Dan wordt je geluid helemaal niet meer gehoord!!