Geplaatst

Nog veel meer toeval

Ik stond wel raar te kijken toen ik in de ‘reactienota Tilburg boomT’ alle reacties op de conceptnota volledig zag afgedrukt, behalve die van mij. Zes pagina’s ontbraken maarliefst. Dus ging mijn inspraakreactie in de raadsvergadering over dit soort toeval steeds. Later bleek dit nog maar het topje van het Toeval.

Ik ging er vanuit dat de gemeenteraadsleden mijn ontbrekende pagina’s persoonlijk wél hadden. Ik had namelijk een kopie van mijn reactie op die conceptnota speciaal ook naar hén gestuurd. Maar niet toevallig ging geen raadslid in op wat ik, buiten de becommentarieerde citaten in de reactienota, allemaal nog meer had geschreven. Waar had ik het toch over?
Ja, ze hadden mijn hele brief niet.
Ook mijn brief speciaal naar de Gemeenteraad was naar de samenstellers van de reactienota gegaan. En in de schriftelijke versie daarvan naar de raadsleden ontbrak mijn inspraakreactie zelfs helemáál, evenals die van alle anderen!!! De versie voor de insprekers blijkt bij nader inzien verwisseld met de versie voor de raadsleden. En dus gingen de inspraakreacties retour afzender en kregen de geadresseerden niks!!! En wat naar mij retour werd gestuurd waren dan nog eens enkel de pagina’s die niet onmiddellijk al in de prullenbak gingen.

Laat ik de begeleidende brief van de gemeente nog eens lezen, dacht ik vandaag. En wat zag ik tóen pas: de brief komt niet van de afdeling "Bomen", maar van "Ruimte en Economie"!
Dat verklaart alles. In de praktijk is het natuurlijk niet ruimte én economie, maar voortdurend ruimte vóór Economie. Dus geen bomennota, met het oude boomlogo (zie ‘Oud en Nieuw‘), maar een T-nota: Tilburg boomT. Hoe kunnen bomen makkelijker het veld ruimen voor de economie. Geen wonder dat Stichting Stadsbomen nergens bij betrokken werd. Je gaat tenslotte voor een begrafenis ook niet de vroedvrouw bellen.

En o, o, die arme bomenwethouder Marieke Moorman.
Ja, die is kennelijk door die afdeling ‘Ruimte en Economie’ stevig aan de haren getrokken.
Wat hebben ze haar gezegd? "Je zegt straks dat bomen met de nieuwe omtrek voor kapvergunningen nooit ouder zijn dan twintig jaar; anders zetten we krulspelden in je haar"?
In elk geval moest de voorzitter van Stichting Stadsbomen biologieles gaan geven in plaats van inhoudelijk ingaan op de reactienota. Ik gaf aan dat ik ook nog belangrijke lesstof had, maar dat kon en mocht al niet meer. "Vooral niet ingaan op Henk Kuiper", zo waren natuurlijk de allereerste instructies. Het enige wat de wethouder in mijn richting zei was:
"het is niet zo dat wij geen lindebomen meer planten zoals Henk Kuiper beweert".
Met andere woorden: Henk Kuiper beweert dingen die niet waar zijn! Maar in werkelijkheid heb ik dat helemaal niet gezegd, hele andere dingen gezegd. Het is te verifiëren via de moderne digitale geluidsregistratie. Maar verdorie, toevallig waren er ook nu weer net bij mij technische problemen met luidspreker en microfoon.
Maar ach, wat doet dat er nog toe. Want wat zei daarna de wethouder! Met welke fantastische belofte kwam ze: "De Lindeboom komt terug"! Geweldig. Want echt, ik was persoonlijk al bang dat op de Heuvel de aandacht van de boom en zijn fantastische overlevingsverhaal helemaal zou worden afgeleid naar kunstmatig ooit geënte stekken of zogenaamde ‘nazaten’.
Ter meerdere glorie zelfs van een permanent kruikenzeikermonument, een reclamezuil voor Schrobbelér en consorten, eeuwigdurende aanbidding van de Heilige Bezopenheid!
Maar de wethouder zei het luid en duidelijk: "De Lindeboom komt terug".

De foto werd eerder, samen met andere lindefoto’s ‘gepubliceerd op Cubra in een aan de Lindeboom gewijde aflevering van ‘Boom van de Week van Han van Meegeren.

Voor nog veel meer Lindeboomfoto’s zie de links bij ‘De Lindeboom van Tilburg‘.

Voor overzicht per onderwerp van eerdere en latere stukjes zie weblogoverzicht.

Reacties

12 reacties op “Nog veel meer toeval”

  1. Arjen Roos avatar
    Arjen Roos

    Het is maar de vraag wat de wethouder bedoelt met DE lindeboom komt terug. In het definitieve Heuvel-plan gaat het om nazaten van de linde en NIET om de linde uit de originele wortels op de Heuvel.

  2. Henk avatar
    Henk

    Beste Arjen, ik vind niet dat je iemand bij voorbaat zo moet wantrouwen. Ze heeft het duidelijk en nadrukkelijk gezegd.

  3. Arjen avatar
    Arjen

    Je bent goed van vertrouwen voor iemand die niets aan het toeval over wil laten. T-rusten en morgen gezond weer op.

  4. John Geerts avatar
    John Geerts

    Uitermate vreemd dat bomen onder de afdeling Ruimte en Economie valt. Wie heeft dit bedacht bij de gemeente ? Nu snap ik pas het idiote idee om de kapvergunningen af te schaffen. Dat zijn geen bomenliefhebbers. Mag de "Tilburgse ruimte" eindelijk terug naar de "natuur" ?

    Kan er aan deze organisatorische blunder geen einde komen ?

  5. John Geerts avatar
    John Geerts

    Overigens is het uitermate merkwaardig dat er stiekem bomen verdwijnen wanneer de liefhebbers van die dingen bezig zijn.

    Tijdens het symposium van Duurzaam Tilburg verdwenen ineens die mooie bomen aan de Gasthuisring.

    Nota bene, met de Nota Boomt die in de commissie fysiek wordt behandeld, wordt ineens een bosgebiedje bij de Blaak op merkwaardige wijze neergehaald.

    Dat lijkt me geen toeval meer, maar er zijn sluwe ambtenaren die liever zien dat het groen in de stad verdwijnt. Laat de kap in de Blaak hun laatste werk geweest te zijn.

  6. Paul van Est avatar
    Paul van Est

    Dag John,

    Volgens mij zit je met die kap op 8 november half naast de waarheid. In die week zijn 4 bomen op de Gasthuisring m

  7. Wereldburger avatar
    Wereldburger

    Het ontbreken van je stem op de geluidsopnamen komt volgens mij omdat je (om stroom te sparen ?) geen gebruik hebt gemaakt van een microfoon.
    Wat je in de bossen goed af gaat, moet je in de raadszaal nooit doen. Geen T-oeval dus.
    Het wachten is op het verslag. Er was een dame driftig aan het typen, dus?

  8. Henk avatar
    Henk

    Het probleem was dat de microfoon het niet deed. Ik had toen de keus om met al mijn net uitgestalde illustratiemateriaal een andere microfoon ergens nog te gaan zoeken of te proberen met een wat luidere stem me toch voor iedereen verstaanbaar te maken. Op het bewuste moment had ik het idee dat verhuizen de aandacht en concentratie teveel juist zou verstoren, vooral bij mijzelf. Achteraf gezien had ik toch een andere microfoon moeten zoeken.

  9. Lastig ventje avatar
    Lastig ventje

    Al had je gebruld door die microfoons…. er was op dat moment geen live-uitzending vanwege 'onderhoudswerkzaamheden' in de raadszaal.

  10. Wereldburger avatar
    Wereldburger

    @ Lastig ventje (inderdaad)

    "Geen uitzending" betekent nog niet "geen opnamen". Opnamen zijn er als backup voor de notulen. Daarbij… wat staat er dan op de link naar de 'digitale geluidsregistratie'? Is dat soms ruis? Ik hoor daar toch luid en duidelijk commissievoorzitter Driek.

  11. Lastig ventje avatar
    Lastig ventje

    Driek is ruis.

  12. Cees avatar
    Cees

    Ik geloof niet in toeval.