Geplaatst

Van de straat

Sommige teksten zijn beroemder dan de maker zelf. Van het webgedicht dat regelmatig opduikt onder titels als ´To All The Bitches´, ´Voor Al De Bitches´ en ´Over Bitches´ lijkt de maker zelfs niet te achterhalen.

Onlangs werd de jackpot in een Britse lotto ter waarde van 14 miljoen Euro onder goede doelen verdeeld, omdat de winnaar zich binnen de afhaaltermijn niet gemeld had.

Ook de schrijver van het op vele profielpagina´s opduikende bitchesgedicht meldt zich nergens. Veel websurfen levert enkel op dat een zekere DeniZ het ooit gepost heeft op de liefdesverdrietsite hetisuit.nl. Maar het is uit met hetisuit.nl en deze opgeheven site met het enige mogelijke spoor van de mogelijke auteur zal op den duur uit het Googlegeheugen verdwijnen.

Maar voor hetzelfde geld is DeniZ ook weer iemand die het van de een Cu2 of Look2meprofiel heeft geplukt. En de profielen die het gedicht herbergen zijn vaak ook weer met moeite uit het cachegeheugen van Google geplukt. Degenen die het geplaatst hebben zijn vaak echter alweer uitgeprofileerd: "ITSKEBURRRRTTTT MET DEZE LOOK2ME!!" meldt een van de pagina’s die ik raadpleeg. "This page cannot be found" is ook een veelvoorkomend eindpunt.

Iemand heeft het ooit ergens vandaan geplukt en doorgestuurd of op een site gezet en zo gaat de sneeuwbal aan het rollen. Maar wie die sneeuwbal ooit gekneed heeft of aan het rollen gebracht heeft weet niemand meer. Ze zagen hem pas toen ie al aan het rollen was.

Het is als met schoolpleinspelletjes of de meer aanverwante sexparodieën die op de schoolpleinen circuleren. Ze komen voort uit de overlevering en niet uit de maker. Net als sprookjes, sagen, mythes en legenden.

Het bitchesgedicht is op een aandoenlijke manier van de straat. Het consequente gebruik van de hoofdletter duidt op msnmaniertjes. Meer aanknopingspunten zijn er niet. Maar dat hoeft ook niet.

Echter: daar veel profielpagina’s waarop dit gedicht gepubliceerd staat alweer opgeheven zijn, wil ik dit gedicht graag een podium geven op deze pagina. Als hommage aan de schrijver die nu al een volstrekt ongrijpbare mythe is. Menig auteur zou stinkend jaloers op zo’n mystificatie zijn.

Die Bitches Van Tegenwoordig Zijn Zo Jaloers.

Ze Kijken Je Vies Aan En Vinden Dat Stoer.

Ze Praten En Doen Alsof Ze Heel Wat Zijn.

Dat Gescheld En Die Vieze Blikken Doen Mij Geen Pijn.

Op Een Gewone Dag Loop Je Over Straat.

Daar Heb Je Die Bitches Weer Met Hun Gepraat.

Zulke Bitches Hebben Geen Leven.

Ze Moeten Hun Benen Spreiden Zodat Mannen Ze Geld Kunnen Geven.

Om Deze Bitches Moet Je Je Vooral Niet Druk Maken.

Met Zulk Gedrag Zullen Ze Zeker Niet Slagen.

Niet In Het Echte Leven.

Ze Praten Over Je Maar Zijn Zelf Geen Haar Beter.

BITCHES Moeten Niet Elke Meisje Een Slechte Naam Bezorgen.

Want In Die Bitches Zit Alleen Maar Onzekerheid Verborgen.

Nu Moet Je Niet Boos Zijn En Mij Willen Slopen.

Wil Je Dat Wel Doen Dan Voel Je Je Aangesproken!!!