Geplaatst

Problemen voor Milieucafé

Milieucafé groot succes, milieucafé ten onder. Dat lijkt een Paradox, en dat was dan ook de locatie waar een stampvolle zaal zag dat deze paradox werkelijkheid dreigt te worden: milieucafé aan succes ten onder. Na de laatste editie gisteren zal het bezoekersaantal in elk geval zeker niet teruglopen. De avond was van een hoog niveau met goede, sprankelend gepresenteerde onderwerpen en ook nog eens prachtige muziek. Maar nóg meer bezoekers kunnen er gewoon niet meer bij. Hoe dus het aantal bezoekers terug te dringen. Hierbij een paar tips.

Om te beginnen Zjef Naaijkens niet meer uitnodigen. Die kan nog altijd veuls te schôon ‘poepen’, ofwel het veuls te schôon vertellen. "Brabants Museum? Brabántia Museum!", zo concludeerde hij naar aanleiding van de tentoonstelling daar over de jaren ’70. Nee, dan zijn eigen archief! Dat was pas echt typerend voor de jaren ’70. Zo las Zjef uit een destijds gestencild blaadje ("Zju") een stukje voor van kunstenaar-bioloog Maarten Mandos: hoe die destijds ‘milieuonderzoek’ deed in het beekje de Roodloop door middel van "welpoeren", ofwel met een stok ‘poeren’ in plekken met opwellend water. Schitterend ook wat in die welpoertijd Paul Spapens kennelijk schreef over de omroep Veronica. Wat een afkeer van de toen opkomende en door hem verfoeide vermenging in de media van commercie en berichtgeving! Het kan niet anders of deze Paul Spapens zit nu dus bij het Brabants Dagblad en T-2009 om de boel daar binnenkort van binnenuit helemaal op te blazen.

En zo vertelden ook raadsleden ons weer allerlei interessante zaken. Van Roel Lauwerier bijvoorbeeld hoorden we dat automobilisten in Tilburg voortdurend aan liefdadigheid doen.
Ze betalen aan de gemeente veel meer dan dat zij de gemeente kosten. Marjo Frenk bestreed dit dan weer, maar met allebei die raadsleden op het podium rijzen de problemen nu wel de zaal uit. Behalve met VVD-supporters van Roel Lauwerier zat de zaal ook vol met fans van Marjo Frenk en Groen Links. Met dan ook nog Els Aarts op het podium heb je in de zaal ook nog de halve CDA-achterban. Dus, geachte kroegbazen van het milieucafé, niet meer zoveel raadsleden op het podium. Dan blijven vanzelf ook een hoop ambtenaren voortaan thuis.

En wie dan wel op het podium? Die vrouw natuurlijk die nu in de zaal zat met haar prachtige affiche "koop niets, ik heb alles al"! Ja, als we toch met zijn allen tot dat inzicht zouden komen: "ik heb alles al"! Dan is het helemaal niet nodig om het kanaal te verbreden en op Industrieterrein Loven de kades voor 7 miljoen euro aan te passen. Laat staan dat we die milieuaantasting zouden durven betitelen als "investeren in het milieu".

Er zijn opnames gemaakt door de Lokale Televisie (LOTT), te zien a.s. woensdag op kanaal 22 (480 Mhz) om 19.00 uur en 21.00 uur .

Wethouder Gon Mevis schreef op zijn weblog ook dat het milieucafé een succes was. 

Reacties

11 reacties op “Problemen voor Milieucafé”

  1. Martijn Couwenberg avatar
    Martijn Couwenberg

    Helemaal eens met Henk. Ik was er gisteravond bij en vond het heel aardig. En voor degenen die daar na gister aan zouden twijfelen: Gon Mevis schrijft er ook over op zijn weblog.

  2. Henk avatar
    Henk

    Speciaal het vermelden waard was ook de bijdrage van Boy Jonkergouw. Het leven op aarde getuigt van buitengewoon

  3. Frans 2 avatar
    Frans 2

    Een aanvulling: de LOTT zendt de opnames woensdag niet alleen om 19.00 en 21.00 uur uit, maar ook om 20.00 uur.

  4. Rob Peeters avatar
    Rob Peeters

    Het Milieucaf

  5. hein van der Schoot avatar
    hein van der Schoot

    Het is vreemd dat het Brabants Dagblad een sleutelrol heeft in het 2009 comit

  6. Francien Blom avatar
    Francien Blom

    T-sausje

    Ja ja, het Brabants Dagblad zal de zaken hier weer eens in goede banen leiden en er tezijnertijd voor zorgen dat alle aktiviteiten een

  7. Frank van Oudheusden avatar
    Frank van Oudheusden

    Ik heb beide bovenstaande reacties enkele malen gelezen maar ik begrijp niet helemaal waar ze over gaan en ook niet wat de relatie is met de door Henk Kuiper geconstateerde problematiek bij het milieucaf

  8. Frans 3 avatar
    Frans 3

    Beste Frank,

    Met een treffend voorbeeld zal ik voor je illustreren waar het Hein van der Schoot om gaat:

    Belangenverstrengeling:
    De heer Ton de Jong schreef onlangs in het Brabants Dagblad onder de noemer Opinie een stuk over het eerste duurzaam Tilburg-symposium dat niet geheel positief was. Hij miste vooral het bedrijfsleven. Er waren ook maar 40 bedrijven en instellingen aanwezig.

    De heer Ton de Jong was bij de tiende Warandelezing, dit keer over duurzaamheid, de man die namens het Brabants Dagblad het woord voerde. Ik weet niet of hier 40 bedrijven en instellingen aanwezig waren, maar wel dat het een boeiende avond was. Er was in elk geval (eerlijke?) koffie tekort.

    De krant is een meneer, maar wil die meneer in het vervolg objectief oordelen en navraag doen en feiten checken alvorens zich ergens een mening over te vormen?

  9. hein van der Schoot avatar
    hein van der Schoot

    @Frank van Opheusden

    Tijdens het laatste milieucaf

  10. Frank van Oudheusden avatar
    Frank van Oudheusden

    Frans 3 en Hein, Bedankt voor jullie reacties. Het is me nu iets duidelijker geworden en ik begrijp nu wat meer van de gevoeligheden op dit punt. Aan de andere kant hoor ik ook vaak de kritiek dat het Brabants Dagblad veel te weinig aandacht aan Tilburg schenkt en teveel aan Den Bosch. De aandacht voor T-2009 komt in elk geval de stad Tilburg ten goede en dat is toch mooi meegenomen, of niet?

  11. hein van der Schoot avatar
    hein van der Schoot

    @Frank van Opheusden

    Lees eens op deze weblog: 'Schadeclaim van 250.000 euro vanwege gevoerde campagnes in Tilburg' (en de reacties daar op). Misschien dat een en ander je dan nog duidelijker wordt.