Geplaatst

Leonard en Jeroen

Door Sophie Tooten – Leonard en Jeroen zijn al een aantal jaren vaste onderdelen van het project kunst, kitsch, camp en kermis.

Vorig jaar hadden zij een alternatieve kermisattractie bij NS16. Nu hebben zij hun atelier bij NS16 en verplaatsen hun bijdrage aan het project van dit jaar naar de expositie in de Nieuwlandstraat 47. (loopt nog tot en met 27 augustus)

Leonard en Jeroen zijn beide geboren in 1978, te Tilburg.
Ze wilden als kind bioloog worden, en Jeroen ook een beetje kunstenaar.

Leonard studeerde aan de kunstacademie in Den Bosch, waar hij een beetje afgegooid werd, en in Tilburg. Jeroen studeerde aan de kunstacademie van Amsterdam.

Leonard en Jeroen maken korte films, alternatieve attracties en live performances. Recalcitrant vinden ze geen mooi woord, maar ze zijn het wel een beetje. Hun films zijn vaak een tegenreactie op het gebruikelijke. Zo maakte zij voor het Cement Festival 2006 filmverslagen met interviews waar geen woorden aan vuil te maken zijn, letterlijk dan. Absurdistisch is een woord dat vaak op hun werk geplakt wordt, enigszins terecht, maar daarnaast is hun werk ook recht uit het leven gegrepen.

Hun alternatieve kermisattractie ‘Wawazda’, zal dit jaar te beleven zijn op de Parade in Amsterdam, van 4 tot en met 20 augustus. Erg leuk, maar helaas betekent dit voor Kunst, Kitsch, Camp en Kermis geen attractie van Leonard en Jeroen, in tegenstelling tot voorgaande jaren. Wel zullen zij Kunst, Kitsch, Camp en Kermis leveren in de vorm van fotografie. Alle vier de ingrediënten zijn terug te vinden in hun foto’s. Kunstzinnige foto’s van kitsch en camp op de kermis, met een beperkte oplage van een kermisfoto versiert met diamanten. Degene die geïnteresseerd is in de eigenaardigheden rondom de kermis kan de foto’s kopen. De prijs loopt uiteen van 7,50 tot 50 euro.

Kunst, Kitsch, Camp & Kermis