Geplaatst

Harm van Zon

Door Sophie Tooten – Harm van Zon is een van de medewerkers van Dikke Boost, die dit jaar zijn bijdrage aan het stripproject bij NS16 levert in de vorm van film.

Dikke Boost is vorig jaar opgericht door zes filmmakers, die de filmindustrie in het zuiden van Nederland meer aandacht willen geven. Dit jaar worden er voor het eerst naast strips, ook films geproduceerd bij het stripproject.

Harm van Zon studeerde animatie aan het St. Joost te Breda. Na zijn studie is hij een eigen bedrijf begonnen. Hij maakte onder andere animaties voor filmregisseur Peter Greenaway en werkte mee aan een documentaire over architect van Ravesteyn. Zijn werk is te zien op zijn website, www.harmmaaktmooi.nl

Harm Van Zon heeft zich ook aangesloten bij Dikke Boost. Zijn rede is vooral het feit dat in het zuiden elk jaar tientallen jonge filmmakers afstuderen, terwijl de grote filmwereld zich beperkt tot de Randstad. Hij hoopt door de samenwerkingen die bij Dikke Boost ontstaan de filmwereld naar het zuiden uit te breiden.

Voor dit kermisproject is hij bezig met een animatiefilm over een draaimolen. Wie weet wordt dit de eerste animatiefilm die geboren is uit de samenwerking tussen tekenaars en filmmakers tijdens het stripproject.

 

Kunst, Kitsch, Camp & Kermis