Geplaatst

Ivo van Leeuwen expo in NS16

Door Sophie Tooten – Voor de expositie van het project Kunst, Kitsch, Camp en Kermis maakt Ivo megagrote houtsneden, van 2.40 bij 1.15 meter. De afdrukken komen als een eregalerij te hangen in de Nieuwlandstraat. Alle werken zijn te koop.

Ivo van Leeuwen, Geboren in 1969, te Leiden.

Wilde als kind al kunstenaar worden, of acrobaat.

Studeerde aan de kunstacademies in Den Bosch, Breda en Tilburg. Helaas was de studiebeurs niet toereikend om één van de studies af te maken.

Ivo van Leeuwen is tekenaar en schilder. Hij tekende onder andere strips voor Webber, zone 5300 en de bedenkelijk kijkende grondeekhoorn. Samen met S. Lloyd Trumpstein maakte hij het boek Ontsnapt aan de vrijheid. Juist de vrijheid trekt hem zo aan in het kunstenaarschap. In zijn werk is dit terug te zien in de verscheidenheid aan stijlen en werken. Momenteel is hij vooral bezig met tekenen en schilderen. Onlangs heeft hij samen met voormalig stadsdichter Jace van de Ven het boek Voorbij de meet uitgebracht. Het boek bevat gedichten met bijpassende linosneden van Van Leeuwen over de prestaties en dramatische gebeurtenissen van historische helden uit de Tour de France. De linosneden hangen tentoongesteld bij NS16. Naast tekenaar is Ivo ook performer. Zo deelt hij zijn liefde met anderen bij de powerstrelers.

 

expositie linosneden Tour de France
NS 16 (nsplein 16, naast Tilburgse Koerier)
tot en met 31 juli dagelijks van 13.00 uur tot 18.00 uur
toegang gratis

Op de foto, Ivo van Leeuwen aan het werk

Kunst, Kitsch, Camp & Kermis