Geplaatst

Guido

,,De datalimiet van deze homepage is voor vandaag overschreden. U wordt na 5 seconden doorgestuurd naar de homepage van Wanadoo."

Tja, en daar moet ik het dan mee doen wanneer ik de homepage van Guido van der Kraan probeer te bezoeken. Ik was op zoek gegaan naar Guido van der Kraan toen ik dinsdag aan het einde van RTL Boulevard las dat de uitzending aan hem was opgedragen. Ter nagedachtenis.

Zijn naam riep wel een vage associatie bij me op. Maar verder had ik nergens necrologieën ontwaard. Wellicht was de middelpuntvliedende kracht van de doodsberichten van Frederique Huydts te sterk. Of was Guido van der Kraan niet BN-erig genoeg om uitgebreid herdacht te worden. Maar BN’er is een rekkelijk begrip heden ten dage.

Een korte Googletocht leverde op dat Guido van der Kraan vooral iemand van achter de schermen was. Hijw as voornamelijk actief als TV-regisseur. Zo regisseerde hij ooit BOOS, het programma waarmee Bart de Graaff destijds doorbrak.

En hij had een eigen site. Hihahoi dus. Maar die wordt momenteel kennelijk platgelopen. Een teken dat er toch nog veel mensen zijn die om hem gaven.

Veel over zijn leven en werken weet ik echter nog niet. Als de stormloop op zijn site wat geluwd is, valt er wellicht op te komen. En kunnen wij er alsnog achter komen wat Guido van der Kraan verder zoal deed.

Probeer het eens zou ik zeggen. Wie weet hoe vaak je indirect met zijn werk in aanraking bent gekomen. Gewoon even deze link hieronder aanklikken.

Dan kun je zo zien wie het nou eigenlijk was en wat je zoal van hem gezien kunt hebben. Altijd even de moeite waard om bij stil te staan. En anders veel plezier op de homepage van Wanadoo.